Lite om hur man kan använda materialet från barnskivorna.
CD skivorna kan beställas här: kontakt@klaswiden.se (100 kr st +porto). Eller laddas hem via i-Tunes

Temaskivor - för åldrarna 5-10 år


Skivor med fyra olika teman. Är från början skrivna för att sjungas av sexåringar, men fungerar även för äldre och något yngre barn. PDF:filer med sångtexter finns nedan. Noter beställs här: kontakt@klaswiden.se

9 ordsånger och den lilla fisken

OM ORD: 9 Ordsånger och Lilla Fisken
Sångtexter 9 Ordsånger och Lilla Fisken (pdf) >>>

Spotify >>>
iTunes >>>

snilleblixt

OM UPPFINNINGAR: Snilleblixt
Sångtexter Snilleblixt (pdf) >>>

Spotify >>>
iTunes >>>

Sopigt!

OM MILJÖ OCH ÅTERVINNING: Sopigt!
Sångtexter Sopigt! (pdf) >>>

Spotify >>>
iTunes >>>

Kroppsresor AB

OM KROPPEN: Kroppsresor AB
Sångtexter Kroppsresor AB (pdf) >>>

Spotify >>>
iTunes >>>


Gunilla Serrander, lärare på Södermalsskolan:
"Vi har använt temaskivorna, år från år, framförallt i undervisningen i förskoleklasserna och i första klass. Ordsångerna, till exempel, är alltid aktuella, och är ett återkommande material på skolan. Att använda sig av sång, rim och rytm på det här sättet främjar verkligen barnens inlärning samtidigt som vi har roligt tillsammans när vi sjunger."
Favoriter: Rimsång, Vad skönt att slippa, Roboten Robert m.fl

Annika Ericson, musiklärare på Sandåkraskolan:
"Materialet är jättebra när man ska få in de estetiska läroprocesserna i undervisningen i NO-SO-blocken. Temaskivorna tycker jag hör till de absolut bästa barnmusikskivorna på senare år. Med roliga och smarta texter, med melodier som sätter sig - många av sångerna är riktiga barnhitar. Ungarna älskar låtarna, och de passar deras omfång och sångförmåga."Perfekt!

En CD med 19 sånger med texter skrivna av elever vid Hjulsta Skolor i Stockholm, framförda av unga sångare 7-16 år. CD:n är slutsåld men kan köpas via I-tunes.
Materialet kan användas som inspiration för eget skrivande. Passar också bra som utgångspunkt för diskussioner i klassrummet - med teman som kärlek, drömmar, vänskap, konflikter, glädje/sorg, främlingskap m.m.


perfekt

Spotify >>>
iTunes >>>


Sångtexter Perfekt! (pdf)


"det här är röster vi måste lyssna till" Alexandra Pascalidou
"en helt underbar skiva" Klingan P2

Lill Andersen, Skarpnäcksskolan: "Jag har haft mycket användning för Perfekt!-skivan i mitt arbete som musiklärare. Genom att texterna är skrivna av barn och ungdomar kommer man direkt in i deras värld, och det uppstår en naturlig kommunikation runt texterna, samtidigt som man lyssnar på bra musik. Låtarna är lätttillängliga och mycket uppskattade av eleverna. En bra skiva att använda också för att knyta ihop ämnena svenska och musik."
Favoritspår: Om nån puttar mig, Kullen, Husdjur m.flMalla handlarefter en bok av Eva Eriksson

Musiksaga för 4-6 åringar. För barn på förskola, att lyssna på som spännande saga, eller att dramatisera ihop med barnen.

malla handlar

Spotify >>>
iTunes >>>

"I den till synes enkla historien kokar det av starka känslor, ilska, underlägsenhet, stolthet, rädsla… Malla handlar framförs av en stråkkvartett. Det blir lika storslaget som i boken." DN
"En underbar musiksaga som bjuder på en musikupplevelse lite över det vanliga. En njutning för hela familjen" Bibliotekstjänst

Gunilla Lindhe, pedagog på förskolan Tumlaren:
"Malla handlar passar perfekt att använda på förskolan, t.ex vid vilan. Historien håller barnen fängslade - dom lider med Malla när mormor ska gå och tala frukthandlaren tillrätta, dom andas ut när hon får gå iväg och köpa wienerbröd, det blir spännande när hon tappar portmonnän - historien har många stämningslägen utan att bli överdramatisk. Det är en berättelse som alla barn kan känna igen sig i. Vi har också dramatiserat berättelsen tillsammans. Våra barn har då spelat de olika rollerna i berättelsen, de älskar musiken och har sjungit sångerna tillsammans med skivan som bakgrund. I våras gjorde de ett bejublat uppspel för föräldrar och syskon!"